Geschiedenis van het pand

Eetcafé ´t Klokske is ondergebracht in een zeer authentiek pand dat al zo’n 600 oud is. De bouw van de kathedraal begon in 1352; toen zijn ook de huizen eromheen gebouwd. Deze huizen hadden allerlei functies, bijvoorbeeld opslagplaats van bouwmateriaal of overnachtingplaats voor de werklieden. Deze huizen zouden weer afgebroken worden na de voltooiing van de kathedraal.

Toen de bouw van de kathedraal na enkele jaren nog steeds bezig was, ontstond er geldgebrek. De huizen werden toen handelspanden. Zo kwam er geld binnen om verder te bouwen en ontstond een nieuwe bron van inkomsten. Er was echter nooit genoeg geld, want de kathedraal is nooit volgens plan afgeraakt.

De huizen zijn met elkaar verbonden. De trap van de linker buurman zit bijvoorbeeld in het Eetcafé ´t Klokske. Zo zijn er tientallen voorbeelden. De huizen mogen ook nooit afgebroken worden om de eenvoudige reden dat het allemaal beschermde monumenten zijn. Een bezoek aan Eetcafé ´t Klokske is dus ook bezoekje terug in de tijd! U kan al een voorsmaakje krijgen op de fotopagina of contact met ons opnemen. Graag tot ziens!